Het Utrechtsch Studenten Concert is met haar oprichting in 1823 het oudste symfonieorkest van Nederland. Met ruim 80 studenten wordt er elke maandagavond onder leiding van Bas Pollard gerepeteerd. Daarnaast staat het orkest voor een hoop gezelligheid met borrels na de repetities, etentjes met de USCulinair, kamermuziekdagen en nog veel meer!

Het orkest heeft de traditie om ieder lustrum een opera op de planken te brengen. Tijdens het laatste lustrum ter ere van het 200-jarig bestaan van het orkest, is maar liefst zeven keer de opera Doctor Atomic van John Adams uitgevoerd in een tot operazaal omgebouwde Werkspoorkathedraal.

Het USConcert staat niet alleen bekend om zijn tweetal reguliere projecten waarin grote symfonische werken uit de laatromantische en vroegmoderne tijd worden uitgevoerd, maar ook om de vele tussenprojecten die het orkest onderneemt waarbij andere gezelschappen worden begeleid. Bovendien organiseert het USConcert twee repetitieweekenden per project en vier repetitieweekenden per jaar. Als klap op de vuurpijl gaat het USConcert jaarlijks op tournee naar het buitenland. Het USConcert is een beleving om naar te kijken en te luisteren, kom vooral eens langs bij een van onze concerten, of kom zelf auditie doen bij hét studentensymfonieorkest van Utrecht!

Repetitie: Maandagavonden, 19:00-22:00
Contact: info@usconcert.nl
Website: www.usconcert.nl